Artikelen over: Webhosting

WordPress-installaties beheren

Ga naar WordPress om al uw WordPress-installaties te bekijken.

WP Toolkit groups information about each installation in blocks we call cards.Een kaart toont een schermafbeelding van uw website en beschikt over een aantal bedieningselementen waarmee u eenvoudig toegang kunt krijgen tot veelgebruikte hulpprogramma’s. De schermafbeelding verandert in realtime om de wijzigingen weer te geven die u in uw website aanbrengt. Als u bijvoorbeeld de onderhoudsmodus inschakelt of het WordPress-thema wijzigt, dan is deze verandering direct zichtbaar in de schermafbeelding van de website.

Notitie: Changes you make directly in WordPress are synchronized with WP Toolkit once every 24 hours. To sync manually, click the button.

Wanneer u de muiscursor over de schermafbeelding van de website beweegt, ziet u het volgende:

De knop Website openen. Klik op de knop om de website in een nieuw tabblad van de browser te openen.
Datum en tijd waarop de schermafbeelding voor het laatst is bijgewerkt. Om de schermafbeelding direct bij te werken, klikt u in de rechterbovenhoek van de schermafbeelding op het pictogram
.

Hier kunt u ook het volgende doen:

De naam van uw website wijzigen. Om dit te doen klikt u op het pictogram [image-icon-pencil|, u geeft uw website de gewenste naam en klikt vervolgens op
.U als beheerder aanmelden bij WordPress. Hiertoe klikt u op Aanmelden onder de schermafbeelding van de website.

De algemene instellingen van WordPress wijzigen. Hiertoe klikt u op “Instellingen” naast Aanmelden.

Ga naar het scherm van het domein onder Websites & domeinen. Hiertoe klikt u op de Domein beheren onder de schermafbeelding van de website.StatusWordPress-websites zijn vaak het doelwit van hackers; een verouderde WordPress-core, plugins en thema’s vormen ook een beveiligingsrisico.

In de sectie “Status” kunt u het volgende doen:

Controleren of de WordPress-core en geïnstalleerde plugins en thema’s nog up-to-date zijn en indien nodig updates toepassen.
Controleren of SSL/TLS-ondersteuning is ingeschakeld en, zo niet, deze inschakelen.
Zien hoe veilig uw website is en de beveiliging verbeteren.Met de bedieningselementen in de sectie “Hulpprogramma’s” hebt u eenvoudig toegang tot de volgende instellingen en hulpprogramma’s:

“Indexering ” toont uw website in de resultaten van zoekmachines.
“Foutopsporing” helpt u bij het vinden van bugs in een website die nog niet klaar is om te worden getoond en die wordt getest of in ontwikkeling is.
“[Wachtwoordbeveiliging](/nl/article/een-website-met-een-wachtwoord-afschermen-17ygea5/)” geeft het wachtwoord aan dat u gebruikt om u vanuit Plesk aan te melden bij WordPress.
Met “[wp-cron.php overnemen](/nl/article/een-regelmatige-uitvoering-van-wp-cronphp-instellen-15iq1zm/)” kunt u geregelde uitvoering van wp-cron.php inroosteren.

Above the “Status” and “Tools” sections, you find the following WP Toolkit features:“[Bestandsbeheer](/nl/article/bestanden-uploaden-met-bestandbeheer-3erouk/)” om de bestanden van de website te beheren in Bestandsbeheer.
“[Data kopiëren](/nl/article/gegevens-van-de-ene-wordpress-website-naar-de-andere-kopieren-dgcqc9/)” om de inhoud van uw website naar een andere te kopiëren.
“[Klonen](/nl/article/een-wordpress-website-klonen-1ypu1ec/)” om een volledige kopie van uw website te maken.
“[Reservekopie maken en terugplaatsen](/nl/article/reservekopieen-van-wordpress-installaties-maken-en-terugplaatsen-4w4f3/)” om een reservekopie van uw website te maken en indien nodig weer terug te plaatsen.
“[Logs](/nl/article/events-van-wordpress-installaties-vastleggen-in-het-logboek-1pdi3xj/)” to view WP Toolkit logs of the installation you need to troubleshoot.

Onderaan de kaart van de website kunt u het volgende doen:

Updates installeren en automatische updates configureren.

Smart Update inschakelen, dit is een premiumfunctie waarmee u uw productiewebsites up-to-date kunt houden zonder het risico ze te beschadigen.

“[Onderhoudsmodus” inschakelen](/nl/article/events-van-wordpress-installaties-vastleggen-in-het-logboek-1pdi3xj/) verbergt uw website voor bezoekers.Op de overige drie tabbladen kunt u de plugins en thema’s van de installatie beheren en de gebruikersnaam en het wachtwoord van de database wijzigen.

Website-labelsWebsite-labels zijn vooraf instelde herkenningslabels die u aan uw websites kunt plakken (bijvoorbeeld ‘staging’, ‘productie’, ‘testomgeving’, enzovoort).

Afhankelijk van hoe uw project is georganiseerd kan het nodig zijn om meerdere exemplaren van een website te hosten, voor verschillende doeleinden. Met labels kunt u de verschillende websites goed uit elkaar houden.

Een website krijgt standaard geen label. Om een label toe te voegen, klikt u op LABEL TOEVOEGEN (op de websitekaart naast de naam van de website) en u selecteert het gewenste label. Labels zijn optioneel en u kunt een label op elk moment wijzigen of verwijderen.Weergave van kaarten beherenYou can choose the way WP Toolkit shows cards. The default “Cards” view is best suited for a small number of installations. If you have a large number of installations, collapse cards image 79466.

U kunt installaties ook Filteren zodat u ze eenvoudiger kunt beheren.Installaties verwijderen en loskoppelenYou can detach WordPress installations that you do not want to see and manage in WP Toolkit. Detaching does not remove the installation, merely hides it from WP Toolkit. A detached installation will be attached to WP Toolkit again after you scan for WordPress installations. You can detach WordPress installations individually or multiple installations at a time.

WordPress-installaties loskoppelen:

Ga naar WordPress en doe het volgende:
(Om een individuele installatie los te koppelen) Op de kaart van de installatie die u wilt loskoppelen, klikt u op het pictogram .
(Om meerdere installaties los te koppelen) Selecteer de installaties die u wilt loskoppelen en klik op Ontkoppelen.
Klik op Ontkoppelen.

Unlike detaching, removal completely deletes a WordPress installation. You can remove any installation, no matter how it was installed: using WP Toolkit, through the Applications page, or manually. You can remove WordPress installations individually or multiple installations at a time.

WordPress-installaties verwijderen:

Ga naar WordPress en doe het volgende:
(Om een individuele installatie te verwijderen) Op de kaart van de installatie die u wilt verwijderen, klikt u op het pictogram .
(Om meerdere installaties te verwijderen) Selecteer de installaties die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
Klik op Verwijderen.

Indexeren door zoekmachines en foutopsporingBy default, a newly created WP Toolkit website is shown in search results of search engines. If your website is not yet ready for public viewing, turn off “Search engine indexing”.

Als u WordPress installeert voor het testen of ontwikkelen van een website, dan kunt u “Foutopsporing” inschakelen om automatisch fouten in de code van de website te vinden en op te lossen. Hiertoe klikt u op het pictogram icon naast “Foutopsporing”, u selecteert de WordPress-hulpprogramma’s voor foutopsporing die u wilt activeren en klikt vervolgens op OK.

Bijgewerkt op: 24/01/2023