Artikelen over: Webhosting

Websitehosting

Het hostingtype Website betekent dat een website zich fysiek op de server bevindt.

Voor het hostingtype website kunt u het volgende opgeven:

Hoofdmap. De locatie van de map waar alle bestanden en submappen van de site zullen worden opgeslagen. U kunt de standaardmap httpdocs gebruiken of een andere map opgeven.

Voorkeursdomein. Een website is standaard bereikbaar via twee URL’s: met het voorvoegsel www (als in www.voorbeeld.nl) en zonder (zoals in voorbeeld.nl). Wij raden u aan dat u bezoekers altijd doorschakelt naar een van deze URL’s (normaal gesproken de versie zonder www). Bijvoorbeeld: als u het voorkeursdomein instelt op de versie zonder www (voorbeeld.nl), dat worden bezoekers van de site doorgeschakeld naar deze URL als zij in hun browser www.voorbeeld.nl invoeren.

Plesk maakt voor deze doorschakeling gebruik van de zoekmachinevriendelijke HTTP-code 301. Dit zorgt ervoor dat uw score in zoekmachines behouden blijft voor uw site (voorkeursdomein). Als u de doorschakeling uitschakelt door te kiezen voor Geen, dat zullen zoekmachines beide versies van de URL (met www en zonder) beschouwen als verschillende sites. Als gevolg daarvan zal de score van de site in de zoekmachine worden verdeeld over deze twee URL’s.

Bijgewerkt op: 18/01/2023