Artikelen over: Webhosting

Webhooks gebruiken voor automatisch publiceren

U kunt webhooks gebruiken om uw externe repository te configureren om Plesk op de hoogte te houden van bepaalde events (bijvoorbeeld het publiceren van bestanden naar de repository). Zie voor details de documentatie voor het beheer van webhooks in BitBucket of GitHub.

Er wordt automatisch een webhook-URL voor een repository gegenereerd. Om de webhook-URL te bekijken klikt u op Repository-instellingen.Kopieer de webhook-URL, voeg deze toe aan uw externe repository en stel deze in om te worden aangeroepen bij een push naar de repository. Het resultaat zal zijn dat Plesk steeds een melding ontvangt als er een push naar de externe repository wordt uitgevoerd. Hierna zal automatisch een pull van de bestanden worden uitgevoerd zonder dat u hoeft te klikken op de knop Updates ophalen (pull). Als automatisch publiceren voor een repository is ingesteld, dan zullen de gewijzigde bestanden direct op de website worden gepubliceerd.

Notitie: Als Plesk is beveiligd met een zelfgetekend certificaat zal de webhook wellicht niet werken als deze wordt aangeroepen via het HTTPS-protocol; er kunnen zich dan problemen voordoen met de SSL/TLS-handshake. Geef in dat geval het HTTP-protocol op in de URL van de webhook.

Bijgewerkt op: 19/01/2023