Toegang via Mozilla Thunderbird

De aanwijzingen in deze sectie zijn gecontroleerd in Mozilla Thunderbird 31.4.0. Het is mogelijk dat deze niet werken met eerdere of latere versies van Mozilla Thundbird.

Mozilla Thunderbird instellen:

Open Mozilla Thunderbird.

Klik op Email onder de kop Create a new account.

Klik op de knop Skip this and use my existing email.

Geef de volgende gegevens op:

Uw naam, zoals u wilt dat deze wordt weergegeven in de uitgaande berichten die u verstuurt.

Uw e-mailadres en wachtwoord.

Klik op Doorgaan.

Als Thunderbird de instellingen niet automatisch kan vinden, klik dan op Handmatige config en geef het volgende op:

Type account. Als u een kopie van alle berichten op de server wilt laten staan, selecteer dan de optie IMAP. Als u geen kopie van berichten op de server wilt laten staan, selecteer dan de optie POP3. Door IMAP te selecteren kunt u ook het SpamAssassin-spamfilter trainen aan de hand van de e-mailberichten die u ontvangt, mits SpamAssassin is ingeschakeld op de server.

Klik Done.

Als u een e-mailaccount handmatig wilt instellen, dan gebruikt u de volgende typische combinaties van instellingen voor beveiliging van de verbinding en verificatie van uw account. Als de instellingen niet werken, vraag dan uw hostingprovider naar de juiste combinatie.

Onder Linux, SMTP, IMAP, POP3:

SSL/TLS : STARTTLS
Verificatie : Encrypted password

Windows, IMAP:

SSL/TLS: Geen
Verificatie: Encrypted password

Onder Windows, SMTP, POP3:

SSL/TLS: Geen
Verificatie: Normaal wachtwoord

Andere parameters die u wellicht nodig hebt wanneer u uw account handmatig configureert:

POP3-poort: 110
IMAP-poort: 143
SMTP-poort: 25
Gebruikersnaam. Uw volledige e-mailadres. Bijvoorbeeld: janjansen@voorbeeld.nl.
Incoming server address (POP3/IMAP). Geef het internetadres van uw website op. Bijvoorbeeld: voorbeeld.nl
Outgoing server address. Geef het internetadres van uw website op. Bijvoorbeeld: voorbeeld.nl

Bijgewerkt op: 18/01/2023