Artikelen over: Webhosting

Toegang via iPhone

De aanwijzingen in deze sectie zijn gecontroleerd in iOS 13.5.

U kunt uw e-mailaccount op twee manieren op een iPhone instellen:

Handmatig.
Automatisch. U hoeft de meeste e-mailinstellingen niet op te geven. In plaats daarvan genereert Plesk een QR-code en een link waarmee uw iPhone uw e-mailprofiel samen met de benodigde instellingen kan downloaden.

Een mailaccount handmatig op de iPhone instellen:

Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts.Tik op Nieuw account.In de weergegeven lijst met aanbieders van e-maildiensten selecteert u Andere.Tik op Voeg e-mailaccount toe.Op het scherm Nieuwe account geeft u de volgende informatie op en u klikt op Volgende:

De naam op die in uw e-mails zal worden weergegeven.
Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld fatima@voorbeeld.nl.
Het wachtwoord van uw e-mailaccount.
(Optioneel) Omschrijving van uw account.Om een kopie van uw e-mailberichten op de server te bewaren, tikt u op IMAP bovenaan het scherm. Als u geen kopieën op de server wilt bewaren, tikt u op POP. Geef hierna de details van uw inkomende en uitgaande mailserver op en tik op Volgende:

Uw domeinnaam in het veld “Hostnaam”, bijvoorbeeld voorbeeld.nl.
De naam van uw e-mailaccount in het veld “Gebruikersnaam”, bijvoorbeeld laura@voorbeeld.nl.
Het wachtwoord van uw e-mailaccount.Zodra de e-mail correct is ingesteld, tikt u op Opslaan en de verbinding met de opgegeven server wordt gecontroleerd.Zodra de verbinding is geverifieerd, kunt u kiezen welke informatie u met uw telefoon wilt synchroniseren. Tik vervolgens op Opslaan.Uw iPhone controleert nu uw accountinformatie. Zodra dit is gedaan, wordt u naar het scherm “Mail” doorgeschakeld. U kunt zien dat uw account nu onder Accounts wordt vermeld.

Notitie: Als u problemen ondervindt bij het synchroniseren van uw berichten dan kunt u de mappen handmatig instellen. Hiertoe selecteert u uw nieuw aangemaakte account en u gaat naar de sectie Advanced. Hier kunt u een postvak selecteren (Drafts, Sent, Deleted, Archive) en de bijpassende map op de server. Op deze manier blijven uw mappen gesynchroniseerd ongeacht de manier waarop u toegang tot uw e-mail heeft.

Een mailaccount automatisch op de iPhone instellen:

Aanmelden bij Plesk.

Ga naar Mail en klik op het pictogram naast uw e-mailadres.Selecteer iOS Mail op iPhone of iPad.

U kunt uw e-mailaccount op een van de volgende twee manieren instellen:

Scan de gegenereerde QR-code met de camera van uw telefoon.
Open de link die u ontvangt op het apparaat waarop u uw e-mailaccount wilt gebruiken.De overige stappen voert u op uw iPhone uit.

Klik op Sta toe om uw telefoon het profiel van uw e-mailaccount te laten downloaden.Ga naar Instellingen en tik vervolgens op Profiel gedownload.Tik op Installeer om het gedownloade profiel te installeren.Voer het wachtwoord van uw telefoon in en tik vervolgens op Installeer.Geef uw wachtwoord voor de inkomende mailserver op en tik op Volgende.Als het profiel is geïnstalleerd klikt u op Gereed.U wordt nu doorgeschakeld naar het scherm “Mail”, waar uw account nu wordt vermeld onder Accounts.


Een e-mailaccount van een iPhone verwijderenAls u uw e-mailaccount automatisch hebt ingesteld, dan is het verwijderen van een iPhone nog niet zo eenvoudig. Hier kunt u lezen (in het Engels) hoe u een e-mailaccount van een iPhone verwijdert.

Bijgewerkt op: 23/01/2023