Artikelen over: Webhosting

Toegang via Apple Mail

De aanwijzingen in deze sectie zijn gecontroleerd in Apple Mail 13.4.

U kunt uw e-mailaccount op twee manieren in Apple Mail instellen:

Handmatig.
Automatisch. U hoeft de meeste e-mailinstellingen niet op te geven. In plaats daarvan genereert Plesk een link waarmee Apple Mail uw e-mailprofiel samen met de benodigde instellingen downloadt.

Apple Mail handmatig instellen:

Open Apple Mail, selecteer de optie “Andere Mail-account” en klik op Ga door.Geef de volgende informatie op en klik vervolgens op Log in:

De naam op die in uw e-mails zal worden weergegeven.
Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld mail@voorbeeld.nl.
Het wachtwoord van uw e-mailaccount.Selecteer uw gewenste accounttype. Selecteer “IMAP” om kopieën van e-mailberichten op de server te bewaren. Wilt u geen kopie op de server bewaren, selecteer dan POP.Specificeer de domeinnamen van de inkomende en uitgaande mailserver en klik vervolgens op Log in.

Nadat de instellingen zijn geverifieerd, geeft u aan welke apps u met het e-mailaccount wilt gebruiken. Klik vervolgens op Gereed.Apple Mail automatisch instellen:

Aanmelden bij Plesk.

Ga naar Mail en klik op het pictogram naast uw e-mailadres.Open de link die u ontvangt op het apparaat waarop u uw e-mailaccount wilt gebruiken.De overige stappen voert u uit in Apple Mail.

Klik op Ga door om uw apparaat het profiel van uw e-mailaccount te laten downloaden.Geef het wachtwoord van uw e-mailaccount op en klik vervolgens op Installeer om het profiel van uw e-mailaccount te installeren.

Bijgewerkt op: 23/01/2023