Artikelen over: Webhosting

Toegang tot uw websites via

Een van de makkelijkste manieren om uw website bij te werken is door het uploaden van bestanden met FTP. FTP (File Transfer Protocol, het protocol voor bestandsoverdracht) is een standaard netwerkprotocol waarmee bestanden tussen twee hosts kunnen worden overgedragen, bijvoorbeeld tussen uw computer thuis en een Plesk-server. Plesk doet dienst als FTP-server, waarbij gebruikers een FTP-programma moeten gebruiken om toegang te krijgen tot de mappen op de server. Plesk levert alle belangrijke functies van FTP:

Geautoriseerde toegang tot de server. Hierover leest u meer in de sectie Gebruikersnaam en wachtwoord voor FTP-toegang wijzigen
Meerdere gebruikeraccounts voor samenwerking. Hierover leest u meer in de sectie FTP-accounts toevoegen
Anonieme FTP-toegang: Toegang zonder toestemming kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de verspreiding van software-updates. Hierover leest u meer in de sectie Anonieme FTP-toegang instellen.

Notitie: Gegevens worden via FTP onversleuteld verstuurd. Het is doorgaans beter om het beveiligde FTPS-protocol te gebruiken (ook bekend als FTP-SSL/TLS). FTPS wordt ondersteund door de meeste moderne FTP-programma’s. Zie de documentatie van uw FTP-programma voor aanwijzingen voor het inschakelen van FTPS.

Bijgewerkt op: 24/01/2023