Artikelen over: Webhosting

Thema’s beheren

A WordPress theme determines the overall design of your website including colors, fonts, and layout. By selecting a different theme, you change the look and feel of your website without changing the content. With WP Toolkit, you can install and manage themes.

Thema’s installerenIn WP Toolkit, you can install themes on one or all WordPress installations of the subscription. You can:

Zoek naar thema’s in de wordpress.org opslag voor thema’s en deze installeren.
Thema’s installeren die door de beheerder van Plesk zijn toegevoegd.
Aangepaste thema’s uploaden, wat handig is als u geen geschikt thema kunt vinden in de opslag van wordpress.org of als u uw eigen thema wilt installeren.

Thema’s installeren voor een specifieke WordPress-installatie:

Ga naar WordPress, ga naar het tabblad “Thema’s” van een installatiekaart en klik vervolgens op Installeren.Zoek naar een thema en klik vervolgens op Installeren naast het thema dat u hebt uitgekozen. Een nieuw geïnstalleerd thema wordt standaard niet meteen geactiveerd.

Thema’s installeren op alle WordPress-installaties binnen het abonnement:

Selecteer het gewenste abonnement.

Ga naar WordPress > tabblad “Thema’s” en klik op Installeren.Zoek naar thema’s, maak een selectie van de thema’s die u wilt installeren en klik vervolgens op Websites selecteren.

Notitie: Als u een of meer thema’s selecteert en vervolgens een nieuwe zoekopdracht uitvoert zonder de geselecteerde thema’s te installeren, dan gaat de selectie die u hebt gemaakt verloren.Selecteer de websites waarvoor u de thema’s wilt installeren en klik vervolgens op Installeren.

Thema’s installeren die door de beheerder van Plesk zijn toegevoegd:

Ga naar WordPress > tabblad “Thema’s”.
Klik Installeren naast een thema waar het pictogram naast staat. Als u dit pictogram nergens tegenkomt, dan betekent dit dat de beheerder van Plesk nog geen thema’s heeft geïnstalleerd.
Selecteer de WordPress-installaties waarop u het thema wilt installeren.
Geïnstalleerde thema’s die door de beheerder van Plesk zijn geüpload worden standaard direct geactiveerd. U kunt dit voorkomen door het selectievakje “Activeren na installatie” uit te schakelen.
Klik op Installeren.

Een thema uploaden:

Selecteer het gewenste abonnement.

Ga naar WordPress > tabblad “Thema’s” en klik op Thema uploaden.

Klik Bladeren… en blader naar de locatie van het ZIP-bestand met het thema dat u wilt uploaden.Selecteer de WordPress-installaties waarop u het thema wilt installeren.

Een thema dat net is toegevoegd wordt standaard niet meteen geactiveerd. U kunt deze activeren door het selectievakje “Activeren na installatie” te selecteren.

Klik op OK.

Een ??geüpload thema te installeren:

Ga naar WordPress > tabblad “Thema’s”.

Klik op Installeren naast een thema dat u hebt geüpload.Selecteer de WordPress-installaties waarop u het geüploade thema wilt installeren.
* Standaard wordt een nieuw geüpload thema geactiveerd. Om dit te voorkomen schakelt u het selectievakje “Activeren na installatie” uit.
* Klik op Installeren.

Een thema activerenU kunt een thema activeren dat voor een bepaalde installatie of voor alle installaties binnen het abonnement is geïnstalleerd. Een WordPress-installatie heeft op elk moment maar één actief thema.

Een thema voor een bepaalde installatie activeren:

Ga naar WordPress en vervolgens naar het tabblad “Thema’s” van een installatiekaart.
Onder “Status” schakelt u een thema in om deze te activeren. Het thema dat eerder actief was zal automatisch worden gedeactiveerd.

Een thema activeren voor alle installaties binnen het abonnement:

Ga naar WordPress > tabblad “Thema’s”.

Klik op Activeren naast het thema dat u wilt activeren.Thema’s bijwerkenAls een thema moet worden bijgewerkt, ziet u “Updates” verschijnen naast het thema op het tabblad “Thema’s” van de installatiekaart. U kunt niet alleen gratis thema’s bijwerken, maar ook betaalde, mits deze op de gebruikelijke manier kunnen worden bijgewerkt in het dashboad van de WordPress-beheerder.

Notitie: WP Toolkit can update paid themes that require a license if the license is present. WP Toolkit cannot update paid themes that use non-standard update methods.

U kunt het volgende doen:

Updates voor thema’s toepassen voor een specifieke installatie. U leest hoe dit moet in de procedure “ Een update handmatig toepassen op een WordPress-installatie”.
Thema’s bijwerken die zijn geïnstalleerd voor meerdere installaties
Autoupdates voor thema’s instellen. Hoe u dit kunt doen leest u in de procedure “ Autoupdates voor een WordPress-installatie configureren”.

Thema’s op meerdere installaties bijwerken:

Ga naar WordPress > tabblad “Thema’s”.
Klik op “Bijwerken naar versie…” naast het thema waarop u de update wilt toepassen. Om meer te weten te komen over de update klikt u op Wijzigingslog. Dit brengt u naar de pagina van het thema op wordpress.org.
Klik op Ja.

Thema’s verwijderenU kunt thema’ s verwijderen van een bepaalde installatie of van alle installaties die bij een abonnement horen.

Notitie: U kunt geen actief thema verwijderen. Activeer eerst een ander thema voordat u een het thema verwijdert dat momenteel actief is.

Thema’s verwijderen van een specifieke installatie:

Ga naar WordPress en vervolgens naar het tabblad “Thema’s” van een installatiekaart.
Klik op het pictogram naast het thema dat u wilt verwijderen. Om meerdere thema’s te verwijderen selecteert u de juiste thema’s en u klikt op Verwijderen.
Klik op Ja.

Thema’s verwijderen van alle installaties binnen het abonnement:

Ga naar WordPress > tabblad “Thema’s”.
Selecteer de thema’s die u wilt verwijderen, klik Verwijderen en vervolgens op Ja.

Bijgewerkt op: 19/01/2023