Artikelen over: Webhosting

Standaard doorschakelen

Met Standaard doorschakelen kunnen gebruikers die zijn doorgeschakeld naar een andere URL het adres van bestemming zien in de adresbalk van de browser.

Afhankelijk van hoe lang u van plan bent de doorschakeling te gebruiken kunt u het soort doorschakeling selecteren – Moved permanently (code 301) voor een permanente doorschakeling of Moved temporarily (code 302) voor een tijdelijke doorschakeling. Dit zijn HTTP-antwoordcodes die Plesk naar de browser stuurt om de doorschakeling te laten plaatsvinden. Voor de bezoeker maakt het soort antwoordcode niet uit: in beide gevallen worden zij simpelweg doorgeschakeld naar de URL van bestemming. Voor zoekmachines geeft de code aan hoe zij de doorgeschakelde site moeten beschouwen en de code is daardoor van invloed op de positie van uw site in de zoekresultaten.

Moved permanently (code 301).

Gebruik dit type doorschakeling als u de score van uw site in de zoekmachine wilt behouden nadat u deze permanent naar een ander adres hebt verplaatst.
Als u bijvoorbeeld voorbeeld1.nl permanent verplaatst naar het domein voorbeeld2.nl, dan zal de score niet worden verdeeld tussen voorbeeld1.nl en voorbeeld2.nl – de zoekmachine zal de sites beschouwen als een en dezelfde website.

Moved temporarily (code 302).

Gebruik dit type doorschakeling als het domein van bestemming tijdelijk is, bijvoorbeeld tijdens het testen van een nieuwe versie van uw site met echte bezoekers terwijl u de oude versie van de site intact wilt laten. Als u dit type doorschakeling selecteert voor een nieuw domein van bestemming, dan zal dit domein niet in zoekmachines worden opgenomen.

Bijgewerkt op: 19/01/2023