Artikelen over: Webhosting

Smart Updates

Smart Updates is a premium feature available in WP Toolkit 3.x and later. It helps you keep your production websites up to date without the risk of breaking your website. Smart Updates analyses the potential consequences of installing updates and advises you whether doing so is safe.

Om uw websites goed beveiligd te houden moet u WordPress regelmatig bijwerken: thema’s, plugins en de core. Alleen, deze updates kunnen uw websites mogelijk verstoren. Handmatige updates vragen uw tijd en aandacht en kunnen niet garanderen dat uw websites in de lucht blijven.

Om ervoor te zorgen dat een WordPress-installatie altijd veilig wordt bijgewerkt zonder uw website te beschadigen, hebben we de functie Smart Updates ontwikkeld. Deze doet het volgende:

Kloont de installatie, analyseert de kloon vervolgens en maakt schermafbeeldingen van de pagina’s van de website, inclusief dynamische inhoud en carrousels.
Past de update toe op de kloon, analyseert deze opnieuw en maakt opnieuw screenshots van de pagina’s.
Detecteert problemen (PHP-problemen, fouten in de HTTP-responscode, gewijzigde paginatitels en meer: niet alleen de problemen die door de update kunnen worden veroorzaakt, maar ook problemen die vóór de update al bestonden.
Met handmatige updates toont Smart Updates u de schermafbeeldingen “voor” en “na”, plus een aanbeveling of het veilig is om de site al dan niet bij te werken. Hier kunt u de schermafbeeldingen vergelijken, het gedetailleerde verslag over de gevonden problemen bekijken en downloaden en uiteindelijk beslissen of u de productiewebsite wilt bijwerken of niet.
Met autoupdates werkt Smart Updates de productiewebsite automatisch bij, tenzij er tenminste één probleem door de update wordt veroorzaakt - in dat geval wordt de update niet uitgevoerd. In beide gevallen ontvangt u een e-mail met de resultaten van de analyse en de schermafbeeldingen “voor” en “na”.

Smart Updates gebruikenSmart Updates is een betaalde functie die u kunt aanvragen bij uw hostingprovider. U kunt Smart Updates gebruiken met zowel handmatige updates als via autoupdates.

Smart Update inschakelen:

Vraag uw hostingprovider naar de functie Smart Updates. U schakelt Smart Update voor elke installatie afzonderlijk in.
Ga naar WordPress en schakel “Smart Update” in op de installatiekaart.

U hebt Smart Updates ingeschakeld. U kunt het nu gebruiken in combinatie met handmatige updates of autoupdate.

Notitie: Smart Update is geen alternatief voor het maken van reservekopieën. We raden u aan regelmatig een reservekopie te maken van uw WordPress-installaties, zeker wanneer u autoupdates gebruikt.

Smart Updates handmatig gebruiken:

Ga naar WordPress en schakel Smart Update in op de installatiekaart.

Op de installatiekaart klikt u op “Controleren op updates”, u selecteert de updates die u wilt installeren en klikt vervolgens op Bijwerken.

Wacht terwijl Smart Updates uw website kloont en analyseert. Dit kan even duren, afhankelijk van de omvang van uw website. De analyse wordt op de achtergrond uitgevoerd, dus als u het venster sluit wordt de update niet onderbroken.

Bekijk de schermafbeelding “voor” en “na” van de verschillende pagina’s van uw website afzonderlijk of in de Vergelijkingsmodus.Selecteer één pagina van uw website tegelijk en bekijk welke problemen er voor elke pagina zijn gevonden. U kunt ook problemen zien die voor de hele website gelden en een rapport hierover downloaden vanaf het tabblad “Overzicht website”.

Als Smart Update geen problemen met de update heeft gedetecteerd en de schermafbeeldingen verschijnen ter bevestiging, dan klikt u op Updates toepassen en vervolgens op OK. Smart Update zal de productie-installatie bijwerken en de kloon verwijderen.

Als u geen update wilt toepassen op de productie-installatie, dan klikt u op Verwijderen.

Smart Updates automatisch gebruiken:

Ga naar WordPress en schakel Smart Update in op de installatiekaart.
Als er een update beschikbaar is, dan zal Smart Update de installatie klonen, de kloon bijwerken en na de update analyseren.
Als de update geen problemen veroorzaakt, dan past Smart Update deze automatisch toe op de productie-installatie. Als Smart Update ten minste één probleem detecteert dat door de update kan worden veroorzaakt, dan wordt de update niet toegepast. In beide gevallen ontvangt u een e-mail met een link. Volg de link om in een nieuw browservenster een verslag te openen met de vergelijking van “voor” en “na” schermafbeeldingen van uw website.

Bijgewerkt op: 19/01/2023