Artikelen over: Webhosting

Plugins beheren

Plugins beherenA WordPress plugin is a type of third-party software that adds new functionality to WordPress. With WP Toolkit, you can install and manage plugins on one or more WordPress installations.

Plugins installerenIn WP Toolkit, you can install plugins on one or all WordPress installations of the subscription. You can:

Zoek naar plugins in de wordpress.org opslag voor plugins en deze installeren.
Plugins installeren die door de beheerder van Plesk zijn toegevoegd.
Aangepaste plugins uploaden, wat nuttig kan zijn als u geen geschikte plugin kunt vinden in de opslag van wordpress.org of als u uw eigen plugin wilt installeren.

Plugins installeren voor een specifieke WordPress-installatie:

Ga naar WordPress, ga naar het tabblad “Plugins” van een installatiekaart en klik vervolgens op Installeren.Zoek naar plugins en klik vervolgens op Installeren naast de plugin die u wilt installeren. Geïnstalleerde plugins worden onmiddellijk geactiveerd.

Plugins installeren voor alle WordPress-installaties binnen het abonnement:

Selecteer het gewenste abonnement.

Ga naar WordPress > tabblad “Plugins” en klik op Installeren.Zoek naar plugins, maak een selectie van de plugins die u wilt installeren en klik vervolgens op Websites selecteren.

Notitie: Als u een of meer plugins selecteert en vervolgens een nieuwe zoekopdracht uitvoert zonder de geselecteerde plugins te installeren, dan gaat de selectie die u hebt gemaakt verloren.Nieuw geïnstalleerde plugins worden standaard direct geactiveerd. U kunt dit voorkomen door te zorgen dat het selectievakje “Activeren na installatie” niet is geselecteerd.

Selecteer de websites waarvoor u de plugins wilt installeren en klik vervolgens op Installeren.

Plugins installeren die door de beheerder van Plesk zijn toegevoegd:

Ga naar WordPress > tabblad “Plugins”.

Klik Installeren naast een plugin waar het pictogram naast staat. Als u dit pictogram nergens tegenkomt, dan betekent dit dat de beheerder van Plesk nog geen plugins heeft geïnstalleerd.Selecteer de WordPress-installaties waarop u de plugin wilt installeren.

Geïnstalleerde plugins die door de beheerder van Plesk zijn geüpload worden standaard direct geactiveerd. U kunt dit voorkomen door het selectievakje “Activeren na installatie” uit te schakelen.

Klik op Installeren.

Een plugin uploaden:

Selecteer het gewenste abonnement.

Ga naar WordPress > tabblad “Plugins” en klik op Plugin uploaden.

Klik Bladeren… en blader naar de locatie van het ZIP-bestand met de plugin die u wilt uploaden.Selecteer de WordPress-installaties waarop u de plugin wilt installeren.

Een plugin die net is toegevoegd wordt standaard niet meteen geactiveerd. U kunt deze activeren door het selectievakje “Activeren na installatie” te selecteren.

Klik op OK.

Plugins activeren en deactiverenU kunt plugins in één keer activeren of deactiveren voor een bepaalde installatie of voor alle installaties die bij een abonnement horen.

Plugins voor een bepaalde installatie activeren of deactiveren:

Ga naar WordPress en vervolgens naar het tabblad “Plugins” van een installatiekaart.

Onder “Status” kunt u een plugin in- of uitschakelen om deze te activeren of deactiveren.Plugins activeren of deactiveren voor alle installaties binnen het abonnement:

Selecteer het gewenste abonnement.
Ga naar WordPress > tabblad “Plugins”.
Selecteer de plugin die u wilt activeren of uitschakelen.
Klik op Activeren of Uitschakelen.

Plugins bijwerkenAls een plugin moet worden bijgewerkt, ziet u “Updates” verschijnen naast de plugin op het tabblad “Plugins” van de installatiekaart. U kunt niet alleen gratis plugins updaten, maar ook betaalde plugins, mits deze op de gebruikelijke manier kunnen worden bijgewerkt in het dashboad van de WordPress-beheerder.

Notitie: WP Toolkit can update paid plugins that require a license if the license is present. WP Toolkit cannot update paid plugins that use non-standard update methods.U kunt het volgende doen:

Updates voor plugins toepassen voor een specifieke installatie. U leest hoe dit moet in de procedure “ Een update handmatig toepassen op een WordPress-installatie”.
Updates toepassen op plugins die zijn geïnstalleerd voor alle installaties binnen het abonnement.
Autoupdates voor plugins instellen. Hoe u dit kunt doen leest u in de procedure “ Autoupdates voor een WordPress-installatie configureren”.

Updates voor plugins toepassen voor alle installaties binnen het abonnement:

Selecteer het gewenste abonnement.

Ga naar WordPress > tabblad “Plugins”.

Klik op “Bijwerken naar versie…” naast de plugin waarop u de update wilt toepassen. Om meer te weten te komen over de update klikt u op Wijzigingslog. Dit brengt u naar de pagina van de plugin op wordpress.org.Klik op Ja.

Plugins verwijderenU kunt plugins van een bepaalde installatie of van alle installaties die bij een abonnement horen in één keer verwijderen.

Plugins verwijderen van een specifieke installatie:

Ga naar WordPress en vervolgens naar het tabblad “Plugins” van een installatiekaart.
Om één plugin te verwijderen klikt u op het pictogram naast de plugin die u wilt verwijderen. Om meerdere plugins te verwijderen selecteert u de juiste plugins en u klikt op Verwijderen.

Klik op Ja.

Plugins verwijderen van alle installaties binnen het abonnement:

Selecteer het gewenste abonnement.
Ga naar WordPress > tabblad “Plugins”.
Selecteer de plugins die u wilt verwijderen, klik Verwijderen en vervolgens op Ja.

Bijgewerkt op: 19/01/2023