Artikelen over: Webhosting

Onderhoudsmodus

Wanneer een WordPress-website in onderhoudsmodus wordt gezet, wordt alle inhoud van de website voor bezoekers verborgen zonder dat de bestanden worden gewijzigd of op een andere manier worden aangepast. Bezoekers die toegang zoeken tot uw website terwijl deze in onderhoudsmodus staat zien een onderhoudspagina in plaats van de eigenlijke inhoud van de website.Onderhoudsmodus inschakelenUw WordPress-website wordt automatisch in onderhoudsmodus gezet wanneer u:

Een upgrade van uw WordPress-installatie uitvoeren.
Gegevens van de ene WordPress-website naar de andere kopiëren.

Als u wijzigen aanbrengt aan uw website en u wilt deze tijdelijk verbergen voor bezoekers, dan kunt u deze handmatig in de onderhoudsmodus plaatsen.

Een WordPress-website in onderhoudsmodus plaatsen:

Ga naar WordPress en kies de WordPress-installatie waarvoor u de onderhoudsmodus wilt inschakelen.

Schakel “Onderhoudsmodus” in op de installatiekaart.Schakel “Onderhoudsmodus” uit om uw website uit de onderhoudsmodus te halen.

De pagina van de onderhoudsmodus aanpassenPlesk WP Toolkit allows you to change certain attributes of the maintenance page to make it more informative. For example you can:

De tekst wijzigen die op de onderhoudspagina wordt weergegeven.
Een teruglopende klok toevoegen.
Geef links op naar sociale netwerkpagina’s, of verwijder deze.

De pagina van de onderhoudsmodus aanpassen:

Ga naar WordPress, selecteer de WordPress-installatie waarvan u de onderhoudspagina wilt aanpassen en klik vervolgens op het pictogram naast “Onderhoudsmodus” op de installatiekaart.

In de sectie Schermtekst kunt u de weergegeven tekst wijzigen. Gebruik HTML-tags om de weergave van de tekst aan te passen.

In de sectie Timer kunt u een aflopende timer inschakelen om weer te geven op de onderhoudspagina.

Notitie: De timer is alleen bedoeld om bezoekers te informeren over de geschatte resterende tijd waarin de site niet beschikbaar zal zijn. Uw website wordt automatisch niet uit de onderhoudsmodus gehaald wanneer de klok is afgeteld, dit moet u handmatig doen.

In de sectie Links naar sociale netwerken geeft u links op naar sociale netwerkpagina’s (Facebook, Twitter en Instagram).

Klik op OK.

Als u kunt coderen, dan kunt u de pagina van de onderhoudsmodus aanpassen buiten de hier beschreven mogelijkheden.

De pagina van de onderhoudsmodus aanpassen voor een specifieke website:

Ga naar WordPress, selecteer de WordPress-installatie waarvan u de onderhoudspagina wilt aanpassen en klik vervolgens op het pictogram “Onderhoudsmodus” op de installatiekaart.
Klik op Aanpassen en bewerk het sjabloon voor onderhoudspagina’s in Code Editor..
Klik op OK.

De standaardpagina voor de onderhoudsmodus terugplaatsenIndien nodig kunt u de standaardpagina van de onderhoudsmodus terugplaatsen.

De standaardpagina van de onderhoudsmodus terugplaatsen:

Ga naar WordPress en kies de WordPress-installatie waarvoor u de standaard onderhoudspagina wilt terugplaatsen.
Klik op het pictogram naast “Onderhoudsmodus” op de installatiekaart en klik vervolgens op Standaard terugplaatsen.

Bijgewerkt op: 19/01/2023