nginx-cache leegmaken

De instelling “Cache-timeout” in Plesk bepaalt hoe lang items door nginx in de cache worden opgeslagen voordat ze automatisch weer worden gewist. Om een website sneller te laden, kunt u deze waarde aanzienlijk verhogen, tot uren of zelfs dagen. Dit kan alleen wel problematisch zijn wanneer u actief bezig bent met het ontwikkelen van de website en u vaker en op specifieke momenten een actuele versie van de website wilt zien. Toch is dit mogelijk zonder de waarde van cache-timeout te wijzigen, door het handmatig leegmaken van de nginx-cache.

nginx-cache van een website leegmaken:

Ga naar Websites & domeinen > domein > tabblad “Hosting & DNS” > Instellingen voor Apache en nginx.
In de sectie “Instellingen voor nginx”, onder het geselecteerde “nginx-caching inschakelen” klikt u op Cache leegmaken.

Bijgewerkt op: 19/01/2023