Artikelen over: VoIP

Mobiele app

Informatie over de Mobiele appMet de mobiele app van ben je zakelijk bereikbaar op je mobiele telefoon. De App biedt de mogelijkheid om zakelijk uit te bellen met je mobiele telefoon, waarbij het vaste telefoonnummer wordt meegestuurd en je mobiele nummer privé blijft. Het downloaden van deze versie, voorzien van de nieuwste technieken en processen, gaat via het reguliere update proces. In 2022 hebben we de Android en iOS versie geheel opnieuw opgebouwd en hebben twee grote wijzigingen plaats gevonden, namelijk de call through techniek en de gesprekkenlijst.

Call through techniek en de gesprekkenlijstIn de App wordt gebruik gemaakt van de call through techniek in plaats van de twee-staps gesprekken techniek die eerder werd toegepast. Als er geen internetverbinding beschikbaar is, dan kan gebruik worden gemaakt van deze call through techniek. Voor een uitgaand gesprek wordt eerst een gesprek opgezet vanuit de eigen mobiele telefoon (en dus je mobiele provider) naar de hosted omgeving en vervolgens naar het gekozen contact. Op deze manier wordt alsnog het zakelijke nummer meegestuurd in plaats van het mobiele nummer. Let op! Houd er rekening mee dat de eerste lijn die wordt opgezet via je mobiele abonnement loopt en dat hier kosten aan verbonden zijn (data vanuit de bundel of pre-paid tegoed)

Voor de gesprekkenlijst maken we gebruik van de API welke ook voor de Webphone wordt gebruikt. Met deze API ziet dat de ingelogde Gebruiker alleen de eigen gesprekken in de recente gesprekkenlijst. Zit de Gebruiker in een belgroep en het gesprek wordt door iemand anders beantwoord, dan ziet de Gebruiker deze gesprekken wel. De gesprekken van de gehele organisatie zijn te raadplegen via instellingen van de App en gesprekken. De Gebruiker komt in de gesprekkenlijst terecht en kan met de juiste rechten alle gesprekken van de organisatie bekijken.

Starten met de Mobiele AppDe App is beschikbaar voor Android- en iOS-toestellen en is gratis te downloaden via Google Play en de App Store. Om via de App bereikbaar te zijn, zijn een VoIP account in het Maatwerk pakket en een Gebruikers in het Compleet pakket noodzakelijk. Na het aanmaken van een VoIP account / Gebruiker kan onder de telefonie instellingen van de Gebruiker worden aangegeven dat deze ook bereikbaar wil zijn op zijn app account. Vervolgens kan de gebruiker zelf aangegeven op welk account hij of zij daadwerkelijk bereikbaar is. Dat kan dus een vast toestel, de webphone, de App of een doorschakeling naar het mobiele telefoonnummer zijn. De bereikbaarheid kan de gebruiker zelf wijzigen in de portal of gemakkelijk via de Vialer Plugin of Vialer App.
Let op dat de gebruiker wel wordt opgenomen in het belplan of in de belgroep van een belplan. Zet in de belgroep altijd gespreksbevestiging aan als gebruik wordt gemaakt van gebruikers. Na deze instellingen kan de gebruiker de app downloaden, inloggen en gesprekken voeren.
Zet onder de instellingen van de Mobiele app “schakel VoIP in” aan. Zet vervolgens de bereikbaarheid van de gebruiker op het app account. Wanneer nu het telefoonnummer wordt gebeld waar het belplan en de gebruiker op zijn ingesteld, komt het gesprek binnen op de Mobiele app.

VerbindingOm gebruik te maken van de Mobiele App is een stabiele internetverbinding vereist. Audio Problemen kunnen duiden op een onstabiele verbinding. Blijven problemen bestaan dan ontvangen we graag voorbeeldgesprekken met bijbehorende Remote Logging. Heeft de Gebruiker helemaal geen internetverbinding dan wordt een call through gesprek opgezet. Er wordt dan vanaf de mobiele provider een gesprek opgezet naar VoIPGRID en vanaf daar naar het gebelde nummer. In deze situatie heeft de gebruiker te maken met kosten vanaf zijn mobiele provider. Dit kan uiteraard ook van zijn belbundel zijn

Tijdelijke omleidingOok de tijdelijke omleiding is in de Vialer App in stellen. Onder instellingen kan je kiezen om alle inkomende oproepen van de organisatie door te zetten naar een voicemail. Om 00.00 stopt de tijdelijke omleiding automatisch. Wil je toch eerder stoppen met de omleiding dan kan je deze handmatig stoppen.

Veelgestelde vragenVoor alle problemen en vragen over Mobiele app geldt dat de laatste versie het beste werkt. We raden altijd aan om de laatst mogelijke software te downloaden en het toestel opnieuw op te starten. Het verwijderen en opnieuw installeren van Mobiele app kan ook een mogelijkheid zijn om problemen op te lossen.

Er komen via de App geen gesprekken binnen

Bij instellingen moet 'schakel VoIP in' aan staan. Staat de beschikbaarheid juist en is aangegeven dat de gebruiker op de Vialer App beschikbaar is? Check dan nogmaals de instellingen in de portal en de internet verbinding.

Over welke poort komen de gesprekken binnen

Alle gesprekken via de App zijn versleuteld en wordt via poort 5061 gerouteerd.

Ik heb een slechte verbinding

De App heeft een stabiele 4G of Wifi verbinding nodig. Bij instabiele verbindingen kan het gesprek wegvallen of niet aankomen. Zorg bij inkomende gesprekken altijd voor een backup van bijvoorbeeld een mobiele doorschakeling. Dit kan met een stap in het belplan waar een mobiel nummer in staat.

Ik wil graag uitbellen vanuit mijn eigen telefoonboek

Dat kan vooralsnog alleen via iOS en is nog niet beschikbaar voor Android. Er is wel de mogelijkheid om via T9 search een contact op te zoeken. Bijvoorbeeld: Jansen begin je met 5267

Ik wil alle gesprekken van de organisatie zien

Dat is mogelijk. Onder instellingen kan je alle gesprekken bekijken. Staat deze niet ingeschakeld dan zie je alleen de gesprekken van de Gebruiker.

Mijn app gaat niet over

Het kan zijn dat de app niet reageert op een gesprek wat binnenkomt. Vaak is dit terug te leiden aan een toestel wat niet op tijd reageert. Meest voorkomende problemen betreffen: Batterij-spaar modus, gebruik van Wi-Fi of een zwakke verbinding.

Waar kan ik zien welke versie de gebruiker heeft geïnstalleerd

Onder VoIP-accounts in de portal is te zien welk account is gekoppeld aan welke gebruiker. Hier valt ook af te lezen welke versie de gebruiker heeft geïnstalleerd.

Mijn probleem staat hier niet bij

Bij de instellingen kan ‘remote logging’ worden aangezet en wordt een unieke code verstrekt. Met deze code kan het mogelijke probleem sneller gevonden worden. Let op: als het probleem zich heeft voorgedaan voordat de remote logging is aangezet kan het probleem niet getraceerd worden.

De Nieuwste mobiele app voor AndroidVanaf 3 januari 2022 is de nieuwe mobiele app uitgerold naar de gebruikers. Tijdens de uitrol werden bugs gevonden, deze konden snel worden opgelost door onze developers. Hieronder zie je de release notes van deze updates:

7.15.2 (07-12-2022)

Fixed a bug that was stopping users without an app account from being able to view certain settings

7.15.1 (06-12-2022)

Fixed a bug that was causing the app to crash for users without an app account

7.15.0 (05-12-2022)

You can now configure a Temporary Redirect, redirecting all calls for your organization to voicemail.
A banner will be displayed when your organization has a Temporary Redirect active.
Fixed a bug that would cause calls to fail when enabling mobile number fallback.
Fixed a bug where the call screen would not always appear.

7.14.1 (21-11-2022)

Android - Fixed a bug that caused the app not to start after updating.

7.14.0 (21-11-2022)

Fixed bug that would cause the app to crash when enabling "all calls"
iOS: Potentially improved performance for users with many contacts
Upgraded to Flutter 3.3.7

7.13.0 (07-11-2022)

Fixed a bug that would sometimes cause calls to fail

7.12.1 (24-10-2022)

Fixed a bug that was causing excess API calls
Fixed a bug preventing the "all calls" tab from displaying for certain users

7.12.0 (21-10-2022)

Links to each brand's app privacy policy will now be shown on the login screen and the settings screen.
The contacts onboarding screen will now always be shown regardless of whether the user has accepted the permission already or not.
Updated the contacts onboarding screen text to better reflect what we do with contacts and why.

7.11.0 (20-10-2022)

A contact will now display as the company name if the personal names are empty
Calls that go to voicemail or similar will now show as missed calls (matching how they appear in the portal)
Flutter version has been upgraded to 3.3.4 (from 3.0.1)
Android: Fixed a bug where the microphone would unmute when enabling the speaker
Android: Fixed a bug where phone numbers containing certain characters could not be called
Android: The incoming call screen is now locked to portrait orientation
iOS: Fixed a bug where the ringback tone was not being played

Bijgewerkt op: 23/01/2023