Artikelen over: Webhosting

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive instellen voor het opslaan van reservekopieën:

Ga naar Websites & domeinen > het juiste abonnement > Reservekopieën beheren > Instellingen externe opslag > Microsoft OneDrive Backup.
Meld u aan met uw Microsoft-account. Plesk zal reservekopieën opslaan in de opslag van de OneDrive die aan het account is gekoppeld. Maak een Microsoft-account als u deze nog niet hebt.
Klik op de link om de autorisatiegegevens van Microsoft naar Plesk te sturen.
Selecteer het selectievakje “De opslag gebruiken”.
(Optioneel) Plesk slaat reservekopieën standaard op in de map “Apps/plesk-backup/<naam van abonnement>” in uw Microsoft OneDrive. Indien gewenst kunt u een andere map instellen.
Klik op OK.

Microsoft OneDrive is nu ingesteld voor het opslaan van reservekopieën. U kunt nu selecteren of u deze wilt gebruiken bij het maken van een handmatige of ingeroosterde reservekopie.Wanneer u reservekopieën wilt opslaan in een Microsoft OneDrive die is gekoppeld aan een ander Microsoft-account, ga dan naar Websites & domeinen > het juiste abonnement > Beheer van reservekopieën > Instellingen externe opslag > Microsoft OneDrive en klik op de link “Afmelden”.Dit ontkoppelt de OneDrive-opslag die tot dan toe is ingesteld. U kunt vervolgens een andere opslag instellen via de stappen die hierboven staan beschreven. Het loskoppelen van de OneDrive-opslag verwijdert niet de Plesk-reservekopieën die hier al in zijn opgeslagen. Als u de Google Drive later opnieuw koppelt, dan ziet u direct de opgeslagen reservekopieën weer verschijnen in het Beheer van reservekopieën en u hebt de mogelijkheid om ze terug te plaatsen.

Bijgewerkt op: 19/01/2023