Artikelen over: Webhosting

Mailinstellingen

Dit hoofdstuk beschrijft hoe u de volgende e-maildiensten kunt instellen en gebruiken vanuit Hostingbeheer.

Postvakken gekoppeld aan uw domeinnamen.

E-mailaliassen. Aanvullende e-mailadressen die zijn gekoppeld aan het primaire e-mailadres van de gebruiker. E-mailaliassen kunnen worden gebruikt als tijdelijke wegwerpadressen om op internet te publiceren. Zodra er spam binnenkomt op een adres dat als e-mailalias is ingesteld kunt u deze verwijderen en een nieuw alias aanmaken.

Doorsturen van e-mail. U kunt kopieën van alle inkomende berichten doorsturen naar een ander e-mailadres.

Automatische beantwoord. U kunt automatische beantwoordingen inschakelen, waarmee een vooraf ingesteld e-mailbericht wordt verstuurd als antwoord op elk inkomend e-mailbericht. Dit is nuttig voor het versturen van “niet op kantoor”- of “op vakantie”-meldingen, wanneer u niet aanwezig bent.

Bescherming tegen spam. U kunt de controle door een spamfilter van alle inkomende berichten inschakelen. U kunt aangeven hoe u wilt omgaan met berichten die als spam worden herkend: deze kunnen worden verwijderd, naar een speciale map worden verplaatst of er kan tekst aan de onderwerpregel worden toegevoegd.

Mail antivirus. Controleer alle inkomende en uitgaande berichten op de aanwezigheid van virussen.

Notitie: Om uw e-mail tegen spam en virussen te beschermen kunt u de extensie Plesk Email Security uitproberen.

Webmail. U kunt een webmailprogramma selecteren dat u wilt gebruiken voor het werken met uw e-mailberichten via de webbrowser.

Instellingen voor het terugsturen van mail. U kunt aangeven hoe u wilt omgaan met inkomende mail die is gericht aan niet-bestaande gebruikers.

Verzendlijsten. Als u een aantal van uw e-mailadressen wilt gebruiken voor het verspreiden van nieuws en promoties, of u wilt groepsdiscussies opzetten, overweeg dan om verzendlijsten in te stellen. Dit zijn e-mailadressen waarvan berichten bij meerdere ontvangers terecht komen.

Aanvullende diensten die te maken hebben met e-mail. Als u webtoepassingen gebruikt die diensten leveren die met e-mail te maken hebben, zoals bijvoorbeeld een spamfilter of webmail, dan kunt u aangeven of deze diensten toegang tot uw mailaccount moeten krijgen.

Bijgewerkt op: 23/01/2023