Artikelen over: Webhosting

Mailaccounts toevoegen

Bekijk de instructie-videoEen e-mailadres aanmaken:

Ga naar Mail en klik vervolgens op E-mailadres aanmaken.

Geef de volgende instellingen voor het postvak op:

E-mailadres. Geef het linkerdeel van het e-mailadres op (het deel voor het @-teken) en, als u over meerdere domeinnamen binnen uw account beschikt, selecteer de domeinnaam waarvoor het e-mailadres moet worden aangemaakt.
Kan worden gebruikt om in te loggen bij Plesk. Selecteer deze optie als u wilt dat Plesk een extra gebruiker aanmaakt voor de houder van het e-mailaccount. Deze gebruiker krijgt de rol Toepassingsgebruiker toegewezen, maar u kunt deze rol en de instellingen van andere gebruikers later wijzigen. Zie voor meer informatie de sectie (Geavanceerd) Aanvullende gebruikersaccounts beheren.
Extern e-mailadres. Geef een e-mailadres op dat gebruikt kan worden om uw wachtwoord opnieuw in te stellen mocht u ooit de toegang tot uw primaire e-mailaccount verliezen.
Wachtwoord. Stel het wachtwoord voor toegang tot het postvak in. Als u de optie Kan worden gebruikt voor aanmelden bij Plesk selecteert, dan zal de gebruiker het wachtwoord van het postvak gebruiken om zich bij Plesk aan te melden.
Het maximaal aantal uitgaande e-mailberichten. Deze instelling wordt alleen weergegeven als de beperking van uitgaande mail door uw provider is ingeschakeld. In dat geval kunt u ofwel de beperking van het aantal berichten per uur instellen, of u kunt de standaardwaarde laten staan. Zie voor details Beperkingen voor uitgaande mail.
Postvak. Het uitschakelen van deze optie is alleen nuttig als u het adres alleen wilt gebruiken als een doorstuuradres dat alle inkomende berichten naar een ander adres doorstuurt.
Als u de optie Postvak geselecteerd hebt, dan kunt u hier de grootte van het postvak opgeven of de standaardgrootte gebruiken die wordt bepaald door de provider van uw hostingpakket.
Omschrijving in Plesk. U kunt aanvullende informatie over het e-mailadres toevoegen. Deze informatie zal worden weergegeven in de lijst met e-mailadressen op het sectie Mail van uw abonnement. De hostingprovider en iedereen met toegang tot dit postvak kan deze omschrijving lezen.

Bijgewerkt op: 19/01/2023