Artikelen over: Webhosting

Git-repository klonen

U kunt een Git-repository die een kloon is van een externe repository. Ga naar Websites & domeinen en klik op Git. Als u al Git-repositories voor uw domein hebt aangemaakt, klik dan op de knop Repository toevoegen. U ziet nu het scherm voor het aanmaken van een nieuwe repository:Eerst moet u aangeven waar uw code is opgeslagen. In dit scenario selecteert u Externe Git-hosting zoals GitHub of BitBucket.

Externe Git-repository. Geef het zoekpad op naar uw externe repository in BitBucket of GitHub. U kunt dit opgeven in HTTPS dan wel SSH-notatie. HTTP/HTTPS-verificatie wordt niet ondersteund, dus u kunt het HTTP/HTTPS-protocol alleen gebruiken als uw voor repository geen verificatie nodig is. Als u een privaat Git-repository gebruikt dan moet u de verificatie uitvoeren met een SSH-sleutel die door Plesk wordt aangemaakt (zie SSH-verbinding gebruiken voor details).

In de sectie Uw website geeft u het volgende op:

De publicatiemodus. Standaard wordt Automatische publicatie gebruikt. Dit betekent dat alle wijzigingen die in een push in de Git-repository worden opgenomen automatisch op de productiesite worden gepubliceerd. Als u de publicatiemodus wilt wijzigen, klik dan op de link automatisch gepubliceerd en selecteer een andere optie in het venster publicatiemodus dat zal worden geopend. Als Handmatige publicatie is geselecteerd zult u bestanden handmatig vanuit de Git-repository moeten publiceren. Als Geen publicatie is geselecteerd zullen de bestanden niet worden gepubliceerd op de productiesite (deze optie is bedoeld voor onder meer het opslaan en uitwisselen van code).De map van bestemming voor het publiceren van Git-bestanden op uw website. Standaard wordt de map /httpdocs gebruikt. U kunt dit wijzigen door de klikken op de naam van de map.Klik op OK. Plesk zal proberen verbinding te maken met de externe repository om hier een kloon van te maken.Als de voortgangsindicator aangeeft dat het klonen is voltooid zal de nieuwe repository worden weergegeven op de pagina Git.De nieuwe repository wordt weergegeven onder Websites & domeinen > Git. De naam van de externe repository zal worden gebruikt als naam van een Git-repository. U kunt de naam van de repository later wijzigen (zie de sectie Een repository verwijderen of de naam wijzigen).

De aangemaakte repository is een kloon van de externe repository en zal worden gebruikt voor het uitvoeren van pulls en voor publicatie van bestanden naar de map van bestemming.

Bijgewerkt op: 23/01/2023