Artikelen over: Webhosting

Geïnstalleerde SSL/TLS-certificaten vernieuwen

Om ervoor te zorgen dat de beveiliging van uw website niet wordt onderbroken moet u het geïnstalleerde SSL/TLS-certificaat op tijd vernieuwen. De SSL It!-uitbreiding kan daarbij helpen.

SSL It! vernieuwt de gratis SSL/TLS-certificaten van Let’s Encrypt en DigiCert 30 dagen voor de vervaldatum automatisch.SSL It! kan betaalde SSL/TLS-certificaten niet automatisch verlengen. Wat u wel kunt doen:

De certificaten handmatig opnieuw uitgeven.
SSL It! opdracht geven om verlopen SSL/TLS-certificaten automatisch te vervangen door gratis certificaten van Let’s Encrypt.

Betaalde SSL/TLS-certificaten opnieuw uitgeven:

Ga naar Websites & domeinen > uw domein, dat is beveiligd met een betaald SSL/TLS-certificaat dat binnenkort verloopt > SSL/TLS-certificaten.

Klik op Certificaat opnieuw uitgeven. U wordt nu automatisch doorgestuurd naar de webwinkel van Plesk.

Geef in het popupvenster van de de “Plesk Online Store” uw adres en betalingsgegevens op en schaf het certificaat vervolgens aan.

Sluit het popupvenster.

Wacht tot Plesk de betalingsstatus heeft bijgewerkt, of werk deze handmatig bij door op Opnieuw laden te klikken. Plesk werkt de betalingsstatus één keer per uur automatisch bij.Als de betaling eenmaal is verwerkt klikt u op Geef de vereiste gegevens op.Geef de vereiste contactgegevens op en klik op OK.

Plesk maakt nu automatisch een certificaataanvraag (CSR) aan, waarna het SSL/TLS-certificaat wordt ontvangen en geïnstalleerd. Dit kan even duren, afhankelijk van het soort SSL/TLS-certificaat. U kunt de status van het SSL/TLS-certificaat handmatig controleren door te klikken op Opnieuw laden, of door simpelweg te wachten tot Plesk dit automatisch doet - Plesk controleert status van het SSL/TLS-certificaat eens per uur.

Verlopen SSL/TLS-certificaten automatisch vervangen door gratis certificaten van Let’s Encrypt:

Ga naar Websites & domeinen > uw domein, dat is beveiligd met een betaald SSL/TLS-certificaat dat binnenkort verloopt > SSL/TLS-certificaten.
Zorg dat “Houd websites beveiligd” is ingeschakeld.

Wanneer uw betaalde SSL/TLS-certificaat verloopt, geeft SSL It! automatisch een gratis SSL/TLS-certificaat van Let’s Encrypt uit om domeinen, subdomeinen, domeinaliassen en webmail die bij het abonnement horen te beveiligen. Dit gebeurt normaal niet later dan één uur na het verlopen van het SSL/TLS-certificaat.

Bijgewerkt op: 19/01/2023