Artikelen over: Webhosting

FTP-opslag

FTP-opslag instellen:

Stel een server in die als FTP-opslag dienst zal doen. Het moet mogelijk zijn om vanaf de Plesk-server verbinding met deze server te maken via FTP.
Ga naar Websites & domeinen > het juiste abonnement > Reservekopieën beheren > Instellingen externe opslag > FTP(S).
Zorg dat het selectievakje “Gebruik FTP(S)-opslag” geselecteerd is.
Geef de instellingen op voor de server die u in stap 1 hebt geconfigureerd, inclusief de hostnaam of het IP-adres van de server, het zoekpad naar de map waarin de reservekopieën moeten worden opgeslagen en de FTP-gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord.
Als de firewall van Plesk in ingesteld om inkomende verbindingen vanaf FTP-servers te weigeren, zorg dan dat het selectievakje “Passieve modus gebruiken” geselecteerd is. Zorg ervoor dat de server die u in stap 1 hebt ingesteld de passieve modus van FTP ondersteunt.
(Aanbevolen) Selecteer het selectievakje “FTPS gebruiken” om gebruik te maken van een versleutelde verbinding tijdens het overdragen van reservekopieën naar de externe opslag. Zo bent u ervan verzekerd dat uw gegevens niet door derden kunnen worden onderschept. Zorg ervoor dat de server die u in stap 1 hebt ingesteld FTPS-verbindingen ondersteunt.
Klik op OK.

De FTP-opslag is ingesteld. U kunt nu selecteren of u deze wilt gebruiken bij het maken van een handmatige of ingeroosterde reservekopie.

Bijgewerkt op: 19/01/2023