Artikelen over: Webhosting

FTP-accounts toevoegen

Bekijk de instructie-videoAls u samen met iemand anders aan uw website werkt of u host subdomeinen voor andere gebruikers, dan wilt u wellicht aparte FTP-accounts voor hen aanmaken.

Een aanvullend FTP-account aanmaken:

Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op FTP-toegang.

Klik op FTP-account toevoegen.

Geef de volgende gegevens op:

Naam FTP-account. Geef de gewenste naam op.
Hoofdmap. Selecteer de map waarin de gebruiker terecht moet komen als hij of zij verbinding maakt met het FTP-account.
FTP-wachtwoord.
Harde beperking van schijfruimte (Windows-hosting). Om een beperking in te stellen voor de hoeveel schijfruimte op de server die gebruikt kan worden voor FTP, zorgt u dat het selectievakje Onbeperkt naast het veld Harde beperking van schijfruimte niet is geselecteerd; geef vervolgens de maximale schijfruimte op in megabyte.
Leesrechten (Windows-hosting). Om de FTP-gebruiker toe te staan de inhoud te bekijken van de hoofdmap en om er bestanden uit de downloaden, selecteert u het selectievakje Leesrechten.
Schrijfrechten (Windows hosting). Om de FTP-gebruiker toe te staan mappen in de hoofdmap aan te maken, te bekijken, van naam te wijzigen en te verwijderen, selecteer u het selectievakje Schrijfrechten.

In Windows geldt dat als u geen rechten toekent er wel een FTP-account wordt aangemaakt, maar dat de inhoud van de hoofdmap niet aan de gebruiker wordt getoond.

Klik op OK.De eigenschappen van een aanvullend FTP-account wijzigen:

Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op FTP-toegang.
Klik in de lijst op de naam van het juiste FTP account.
Breng de vereiste wijzigingen aan en klik op OK.

Een aanvullend FTP-account verwijderen:

Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op FTP-toegang.
Selecteer het selectievakje voor het FTP-account dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen. Merk op dat het eerste FTP-account van een abonnement niet kan worden verwijderd.
Bevestig het verwijderen en klik OK.

Bijgewerkt op: 18/01/2023