Artikelen over: Webhosting

Een WordPress-website klonen

Een WordPress-website klonen betekent het maken van een volledige kopie van de website met alle bestanden, de database en alle instellingen.

U wilt uw WordPress-website wellicht klonen in een van de volgende situaties:

U onderhoudt een niet-openbare (staging) versie van een WordPress-website op een afzonderlijk domein of subdomein en u wilt deze publiceren op het productiedomein zodat deze openbaar toegankelijk wordt.

U hebt een openbaar toegankelijke WordPress-website (productiewebsite) en u wilt een (tijdelijke) kopie maken die niet openbaar is (staging-website) waarin u wijzigingen kunt aanbrengen zonder dat dit invloed heeft op de productiewebsite.

U wilt een “master-kopie” van een WordPress-website maken met vooraf geconfigureerde instellingen, plugins en een thema, om deze vervolgens te kunnen klonen en zo een nieuw project voor een klant te starten.

U wilt meerdere kopieën van een WordPress-website maken en elke van deze op een andere manier aanpassen (bijvoorbeeld, om ze aan een klant te laten zien, zodat hij of zij de versie kan kiezen die het best bevalt).

Een WordPress-website klonen:

Ga naar WordPress en klik vervolgens op “Klonen” op de kaart van de WordPress-installatie die u wilt klonen.Kies de website waarnaar u de website wilt klonen:

Keep “Create subdomain” to have WP Toolkit create a new subdomain with the default “staging” prefix. You can use it or type in a desired
subdomain prefix.
Selecteer “Bestaand domein of subdomein gebruiken” en kies vervolgens in de lijst het gewenste domein of subdomein.Pas op: Zorg ervoor dat het domein of subdomein dat als bestemming is geselecteerd niet door een bestaande website wordt gebruikt. Tijdens het klonen kunnen de gegevens van de bestaande website worden overschreven en voorgoed verloren gaan

(Optioneel) Pas de naam van de database aan die tijdens het klonen automatisch wordt aangemaakt.
Als u tevreden bent met de geselecteerde bestemming en de naam van de database, klikt u op Starten.

Als het klonen is voltooid zal de nieuwe kloon worden weergegeven in de lijst met WordPress-installaties.

Bijgewerkt op: 19/01/2023