Artikelen over: Webhosting

Een WordPress-installatie terugplaatsen

When you update the WordPress core or copy data from one WordPress installation to another, WP Toolkit suggests creating a restore point before beginning the operation. If you are not happy with the results, you can use the restore point to roll back the changes and restore your installation to the state it was in before the operation.

Notitie: WP Toolkit suggests creating a restore point only when you update a single WordPress installation.

Volledige herstelpunten aanmakenStandaard bevat een herstelpunt alleen de gegevens die worden beïnvloed wanneer gegevens worden gekopieerd of bijgewerkt. De Plesk-beheerder kan WordPress echter zo instellen dat alle installatiegegevens van de bestemming - zowel de bestanden als de database - in het herstelpunt worden opgenomen. Volledige herstelpunten bieden de grootste kans dat het terugplaatsen slaagt, maar het duurt langer om ze te maken en ze nemen ook meer schijfruimte in beslag dan een gewoon herstelpunt.

Een WordPress-installatie vanuit een herstelpunt terugplaatsen:

Ga naar WordPress en zoek de kaart van de installatie die u wilt herstellen.

Klik op het pictogram naast “Herstelpunt” en klik vervolgens op Verder.Het terugplaatsen zal van start gaan. Uw installatie wordt teruggeplaatst in de staat waarin deze zich vóór de bewerking bevond.

Het herstelpunt neemt schijfruimte in, die meetelt voor de u toegewezen beperking. Nadat u uw WordPress-installatie hebt teruggeplaatst of nadat u hebt vastgesteld dat alles klopt en dat terugplaatsen niet nodig is, kunt u het herstelpunt verwijderen.

Een herstelpunt verwijderen:

Ga naar WordPress en zoek het herstelpunt dat u wilt verwijderen.
Klik op het pictogram naast “Herstelpunt” en klik vervolgens op Verwijderen.

Notitie: Elke WordPress-installatie kan slechts over één herstelpunt beschikken. Als u een herstelpunt aanmaakt, dan overschrijft dit het bestaande herstelpunt, indien aanwezig.

Het is belangrijk op te merken dat een herstelpunt niet hetzelfde is als een reservekopie. Als u wijzigingen aanbrengt in de installatie van bestemming na het kopiëren van gegevens of na het toepassen van een update, dan is het terugplaatsen vanuit een herstelpunt wellicht niet mogelijk. Als u gegevens kopieert of een productieversie van WordPress bijwerkt, dan raden wij u aan vooraf een reservekopie van uw abonnement te maken, naast het aanmaken van een herstelpunt.

Bijgewerkt op: 19/01/2023