Artikelen over: Webhosting

Een gratis SSL/TLS-certificaat bij Let’s Encrypt aanvragen

Notitie: Hier wordt de oude procedure beschreven zoals deze werd gebruikt in Plesk Onyx. Ga naar de nieuwe procedure die wordt aangeboden door de SSL It!-uitbreiding in Plesk Obsidian.

Als de extensie Let’s Encrypt in Plesk is geïnstalleerd kunt u een gratis certificaat ontvangen voor uw domein van de certificaatautoriteit Let’s Encrypt. Hiermee kunt u uw domein, webmail, een “www”-subdomein en alle geselecteerde aliassen beveiligen.

Een gratis SSL/TLS-certificaat aanvragen bij Let’s Encrypt:

Ga naar Websites & domeinen > Let’s Encrypt.

Geef het e-mailadres op dat zal worden gebruikt voor belangrijke meldingen en voor het herstellen van verloren sleutels. Standaard wordt het e-mailadres van de abonnementhouder gebruikt.

Geef aan of u een alternatieve domeinnaam wilt toevoegen voor het domein en elk geselecteerd alias, bijvoorbeeld: webmail.voorbeeld.nl voor voorbeeld.nl. Het is meestal aan te raden dit selectievakje te selecteren.

Geef aan of u webmail wilt toevoegen, bijvoorbeeld: webmail.voorbeeld.nl. Het is meestal aan te raden dit selectievakje te selecteren.

Als er domeinaliassen zijn, selecteer dan de aliassen die u in het certificaat wilt opnemen.

Klik op Installeren om het Let’s Encrypt-certificaat voor het abonnement op te halen en te installeren.Nu het certificaat is geïnstalleerd kunt u het gebruiken om uw site te beveiligen:

Ga naar Websites & domeinen en klik op Hosting-instellingen.
Selecteer het selectievakje SSL/TLS-ondersteuning .
Selecteer het Let’s Encrypt-certificaat dat u zojuist hebt ontvangen in het menu Certificaat en klik OK.

Bijgewerkt op: 18/01/2023