Artikelen over: VoIP

Bria Counterpath

IntroductieDeze instellingen zijn toepasbaar voor alle Counterpath softphones (X-Lite, eyeBeam). Het kan zijn dat er kleine verschillen in de configuratieschermen zitten.

Counterpath for PC/MACVoIP account instellingenOnderstaand screenshot geeft de instellingen weer voor het instellen van het VoIP account. Wanneer je geen SIP server/proxy van je provider hebt gekregen kun je altijd sipproxy.voipgrid.nl gebruiken.

Neem de onderstaande instellingen over. Het Account ID en het Password zijn te vinden in de cliëntomgeving.NAT traversalHet is niet nodig om iets aan NAT traversal te doen want dit wordt al gedaan op het platform. Schakel dit dus uit.TransportHet transport gaat standaard over UDP. Selecteer in onderstaand scherm UDP.Advanced settings


Vul bij Reregister every 1800 seconden in. Schakel Send SIP keep-alives en Use rport aan.Problemen met BriaMocht je nog problemen hebben dan kun je deze posten op het forum van Counterpath.

Counterpath Bria for iPadBria for iPadBria for iPad is een softphone die je kunt installeren op je iPad en is te vinden in de iTunes App Store. De juiste instellingen zijn te vinden in de screenshots hieronder.VoIP account settingsOnderstaand screenshot geeft de instellingen weer voor het instellen van het VoIP account. Wanneer je geen SIP server/proxy van je provider hebt gekregen kun je altijd sipproxy.voipgrid.nl gebruiken.Advanced VoIP account settings

Advanced settings

NAT settings

Audio codecsBijgewerkt op: 25/01/2023