Artikelen over: Webhosting

Bestanden uploaden via FTPWat is FTP?FTP (File Transfer Protocol) is een manier waarop uw via internet bestanden kunt overdragen. U kunt de bestanden van uw website vanaf uw lokale computer naar de Plesk-server uploaden via FTP.

Om verbinding met een externe server te maken via FTP hebt u de volgende informatie nodig:

Het adres van de FTP-server in de volgende notatie: ftp://uw-domeinnaam.nl, waarbij uw-domeinnaam.nl staat voor de naam of het IP-adres van uw website.

De FTP-gebruikersnaam en -wachtwoord, die gelijk zijn aan die van uw systeemgebruiker.

Notitie: De naam van de systeemgebruiker kan anders zijn dan dan de naam die u gebruikt om u bij Plesk aan te melden.

Als u de naam of het wachtwoord van uw systeemgebruiker niet kent, meld u dan aan bij Plesk en ga vervolgens naar Websites & domeinen -> Toegang tot webhosting. Hier vindt u uw aanmeldgegevens in de juiste velden. Op deze pagina kunt u ook de naam en het wachtwoord van uw systeemgebruiker wijzigen .

Als u samen met andere gebruikers aan de inhoud van de website wilt werken, dan kunt u voor hen aparte FTP-accounts aanmaken.


Website-bestanden via FTP naar de Plesk-server uploadenOm de bestanden van uw website van de lokale computer naar de Plesk-server te uploaden, hebt u een FTP-programma nodig. In dit artikel gebruiken we FileZilla als voorbeeld.

Om de bestanden van uw website via FTP naar de Plesk-server te uploaden doet u het volgende:

Laad het FTP-programma en vul de volgende velden in:Host. Geef het adres van de FTP-server op in de volgende notatie: ftp://uw-domeinnaam.nl waarbij uw-domeinnaam.nl staat voor de naam of het IP-adres van uw website.

Username en Password van uw systeemgebruiker.

Notitie: Als u zich achter een firewall bevindt, dan moet u de passive mode inschakelen in het FTP-programma.

Klik op de knop Quickconnect.

In het deelvenster Remote site gaat u naar de map httpdocs op de server.In het deelvenster Local site gaat u naar de map op uw lokale computer waarin de bestanden van de website zich bevinden. Selecteer de bestanden en mappen die u wilt kopiëren, klik met rechts en in het menu dat verschijnt klikt u op Uploaden. Als u CGI-scripts gebruikt, plaats deze dan in de map cgi-bin.

Dit zorgt ervoor dat de bestanden van uw website naar de Plesk-server worden geüpload.

Bijgewerkt op: 23/01/2023