Artikelen over: Narrowcasting

Audio/video speelt niet

Chrome/ChromiumVanaf versie 66 van Chrome en Chromium wordt audio en video met geluid niet meer automatisch afgespeeld. Hier is hoe je dit oplost.

Als je zelf Chrome of Chromium startAls je op je eigen manier Chrome of Chromium start, maak automatisch afspelen dan mogelijk op de volgende manier:

Open de betreffende Chrome of Chromium versie handmatig en type chrome://settings/content/sound in de adresbalk.
In de sectie Toestaan klik op Toevoegen.
Vul in [*.]biz en klik op Toevoegen.

Als je zelf Chrome of Chromium met een commando op de commmand line start, dan moet je Chrome eenmaal handmatig starten en bovenstaande stappen uitvoeren.

ChromeOS


ChromeOS apparaten met een "remote management" licentie zullen "out of the box" werken. Mocht je ChromeOS nog op een oude manier draaien, volg dan deze stappen:

Start het apparaat opnieuw op met een toetsenbord en muis eraan
Het witte opstartscherm zal Druk op Ctrl + Alt + S om kiosk modus te verlaten tonen. Doe dit door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Alt + S te drukken. Nu zie je het normale aanmeldscherm.
Log in op het apparaat.
Open Google Chrome en type chrome://settings/content/sound in de adresbalk.
In de sectie Toestaan klik op Toevoegen.
Vul in [*.]biz en klik op Toevoegen.
Herstart het apparaat.

Windows, Linux, MacOS via Player startup scriptDownload en installeer de laatste versie van ons startup script, zoals beschreven voor jouw platform.

Microsoft EdgeVanaf version 79 van Edge loopt de browser onder de motorkap op Chromium. Je kunt het automatisch afspelen van audio en video dan ook op een soortgelijke manier mogelijk maken als in Chromium:

Open de betreffende Edge browser handmatig en type edge://settings/content/mediaAutoplay in de adresbalk.
In de sectie Toestaan klik op Toevoegen.
Vul in [*.]biz en klik op Toevoegen.

In FirefoxVersies 66-68


op jouw speler start Firefox
klik op de menu knop menu knop
kies Instellingen
kies de Privacy & veiligheid tab
scroll naar beneden naar de Toestemmingen sectiehaal het vinkje weg bij Automatisch afspelen van geluid door websites blokkeren

Dit betekend dat alle websites media met geluid automatisch kunnen afspelen. Als je de speler alleen voor Player gebruikt is dit de beste optie.

Als je het automatisch afspelen wilt beperken tot alleen Player inhoud dan kun je het Automatisch afspelen van geluid door websites blokkeren vinkje laten staan en op de Uitzonderingen knop klikken.Vul in het bovenste veld narrow.nlxs.nl in en klik op de Toestaan knop. Herhaal dit voor youtube.com en vimeo.com en klik vervolgens op de Wijzigingen opslaan knop.

Versie 69 en later


op jouw speler start Firefox
klik op de menu knop menu knop
kies Instellingen
kies de Privacy & veiligheid tab
scroll naar beneden naar de Toestemmingen sectieklik op de Instellingen links van Automatisch afspelen
kies Audio en video toestaan in de Standaard voor alle websites selectie en klik Wijzigingen opslaanMeer informatie over automatisch afspelen in Firefox


Je kunt meer lezen over de opties om automatisch afspelen van media met en zonder geluid in te stellen in Firefox op deze pagina

Bijgewerkt op: 15/03/2023