Artikelen over: Webhosting

Apps installeren

Afhankelijk van uw behoeften en uw niveau van expertise kunt u een van de volgende manieren kiezen om een app te installeren:

Snel. Dit is de eenvoudigste manier om een app te installeren. Als u hiervoor kiest zal Plesk een standaardinstallatie van de laatste versie van de geselecteerd app uitvoeren en daarbij de standaardwaarden gebruiken voor de instellingen. Zo zal Plesk uw reguliere gebruikersnaam en wachtwoord ook gebruiken voor de toegang tot de app. Sommige apps vereisen dat u bepaalde instellingen opgeeft, zelfs als u de snelle installatie selecteert.

Aangepast. Hiermee kunt u aangepaste instellingen voor de app opgeven, zoals de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder, de locatie, de map waarin de app wordt geïnstalleerd, enzovoorts. Als u automatische upgrades van de app wilt uitschakelen moet u de aangepaste installatie selecteren.

Notitie: Veel toepassingen kunnen niet functioneren als de PHP-instructie safe_mode actief is. Om te controleren of de safe_mode voor uw account is ingeschakeld opent u Websites & domeinen, u klikt op PHP-instellingen en zoekt naar safe_mode in de sectie Algemene instellingen. Als de safe_mode is ingeschakeld, schakelt u deze uit. Als u geen wijzigingen aan de PHP-instellingen kunt aanbrengen, neem dan contact op met uw provider.

Een app installeren:

Ga naar Toepassingen en zoek naar de juiste app.

Klik op de knop Installeren voor de snelle installatie of op Installeren (aangepast) voor de aangepaste installatie.

(Optioneel) Automatisch upgrades van de app uitschakelen.

Als u niet wilt dat de app automatisch wordt bijgewerkt, zorg dan dat de optie Deze app automatisch bijwerken als er updates beschikbaar zijn niet is geselecteerd op de pagina met installatie-instellingen.

(Optioneel) Selecteer de versie van de app.

Soms is het nodig dat u een specifieke versie van een app installeert. Bijvoorbeeld omdat een plugin voor de app wilt gebruiken die niet compatibel is met de meest recente versie. In dat geval klikt u op de naam van de app > Versie installeren om de juiste versie te selecteren. Vervolgens installeert u de app.

Bijgewerkt op: 18/01/2023