Artikelen over: Webhosting

Alle objecten terugplaatsen

Alle objecten terugplaatsen vanuit een reservekopie:

Ga naar Websites & domeinen > Beheer van reservekopieën . Hier vindt u alle reservekopieën die zijn opgeslagen in zowel de server-opslag als in eventuele externe opslag.

Klik op de reservekopie die u wilt terugplaatsen.

Onder “Wat wilt u terugplaatsen?” selecteert u het keuzerondje “Alle objecten (het hele systeem)”.

Onder “Terug te plaatsen componenten” kunt u de selectie verwijderen voor het soort objecten dat u niet wilt terugplaatsen. Bijvoorbeeld, als tijdens het terugplaatsen van een reservekopie het selectievakje “Databases” is geselecteerd, dan zullen alle databases en databasegebruikers worden teruggeplaatst. Als u zorgt dat dit selectievakje niet is geselecteerd, dan zal er niets worden teruggeplaatst.Als u een reservekopie terugplaatst die met een wachtwoord is beveiligd, selecteer dan het keuzerondje “Wachtwoord ophalen uit de instellingen van externe opslag”. Plesk zal proberen het wachtwoord automatisch op te halen. Als het wachtwoord niet automatisch kan worden opgehaald, bijvoorbeeld omdat u een reservekopie terugplaatst die op een andere server is aangemaakt, selecteer dan het keuzerondje “Wachtwoord handmatig opgeven” en geef het wachtwoord op in de bijbehorende velden.Als het wachtwoord niet automatisch kan worden opgehaald en u weet ook niet meer wat het is, zorg dan dat het selectievakje “Wachtwoord opgeven” niet is geselecteerd. Plesk zal de reservekopie terugplaatsen, maar alle wachtwoorden voor teruggeplaatste objecten (zoals databasegebruikers en mailaccounts) zullen willekeurig worden gegenereerd.

Op dit moment is de reservekopie klaar om te worden teruggeplaatst. Er zijn een aantal optimale instellingen die u kunt instellen voor u de reservekopie terugplaatst:

Selecteer het selectievakje “Domein opschorten totdat reservekopietaak is voltooid” als u er zeker van wilt zijn dan het terugplaatsen deugdelijk wordt uitgevoerd. Hierdoor zal uw website tijdelijk niet beschikbaar zijn totdat het terugplaatsen is voltooid. Bezoekers van de website krijgen een pagina met een foutmelding te zien met HTTP-statuscode 503.
Selecteer het selectievakje “Als de reservekopietaak is voltooid, stuur melding per e-mail naar” als u een melding per e-mail wilt ontvangen wanneer het terugplaatsen is voltooid. Zorg ervoor dat het e-mailadres naast het selectievakje de juiste is.

Klik op Terugplaatsen om te beginnen met het terugplaatsen van de reservekopie.

U keert nu terug naar het scherm Websites & domeinen > Beheer van reservekopieën waar u kunt zien hoe de reservekopie wordt teruggeplaatst. Het proces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de bestanden die moeten worden teruggeplaatst. Er zal een melding in dit scherm worden weergegeven wanneer de reservekopie is teruggeplaatst.

Bijgewerkt op: 19/01/2023