Artikelen over: Webhosting

Aanvullende gebruikers toegang tot toepassingen geven

Standaard is een app na installatie alleen beschikbaar voor gebruikers met de rol Houder. Andere gebruikers van het abonnement toegang tot de app geven:

Wijs het recht van toegang tot de app toe aan een specifieke gebruikersgroep onder Gebruikers > Gebruikersrollen.

Vergeet niet om de gewenste gebruikers aan de groep toe te voegen.Als u gebruikers toegang tot de app hebt gegeven verschijnt er een link naar de app op hun pagina Websites & domeinen, onder de naam van de betreffende website. Merk op dat u toegang tot de app alleen kunt controleren voor gebruikersgroepen, dus u moet ofwel de rechten van een bestaande groep aanpassen of een nieuwe groep aanmaken en daar vervolgens gebruikers aan toewijzen.

Standaard is de beheerder van een app een gebruiker van het abonnement met de rol Houder. Deze gebruiker heeft zo niet alleen toegang tot de apps vanaf de pagina Websites & domeinen, hij of zij kan ook apps binnen een abonnement installeren en beheren. Daar beschikken zij in Plesk over het aanvullende pagina Toepassingen . U kunt dezelfde rechten voor het beheer toekennen aan andere gebruikers van het abonnement door het recht Installeren en beheren van toepassingen toe te voegen aan hun rol onder Gebruikers > Gebruikersrollen. Dit geeft deze gebruikers volledige toegang als beheerder voor alle apps binnen een abonnement. Niet alleen de beheerder, maar alle gebruikers die over dit recht beschikken kunnen apps installeren, instellen, bijwerken en verwijderen vanaf het sectie Toepassingen in Hostingbeheer.

Bijgewerkt op: 18/01/2023