Artikelen over: Webhosting

Aanvullende acties bij publicatie inschakelen

In de meeste gevallen is het publiceren van bestanden niet voldoende om een website te publiceren. Als u bijvoorbeeld een framework zoals Ruby on Rails gebruikt, dan is het wellicht nodig om een datamigratie uit te voeren na publicatie, met een opdracht zoals dit: bin/rails db:migrate.

Plesk geeft u de mogelijkheid om een aantal aanvullende acties in te stellen die zullen worden uitgevoerd steeds wanneer er bestanden op de website zijn gepubliceerd.

Ga naar Websites & domeinen > Git, klik op Repository-instellingen, selecteer Aanvullende publicatie-acties inschakelen en geef een of meer shell-opdrachten op die worden uitgevoerd steeds wanneer deze repository wordt gepubliceerd. Elke opdracht moet starten op een nieuwe regel.


Notitie: Als een gebruiker in Linux geen SSH mag gebruiken, dan worden alle opgegeven opdrachten uitgevoerd in een chrooted omgeving. De hoofdmap van de systeemgebruik van een abonnement wordt gebruikt als hoofdmap van het bestandsysteem voor dat abonnement; er kunnen geen uitvoerbare bestanden buiten de chroot-jail worden uitgevoerd. Als het zoekpad naar u site bijvoorbeeld /var/www/vhosts/voorbeeld.nl/httpdocs is, dan zal het zoekpad in een chrooted-omgeving ./httpdocs zijn. Dit maakt dat u geen opdrachten kunt uitvoeren op een niveau hoger dan één niveau boven de map /httpdocs.

Bijgewerkt op: 19/01/2023