Artikelen over: Webhosting

Aanvullende acties bij publicatie inschakelen.

In veel gevallen is het publiceren van bestanden niet voldoende om een website te publiceren. Als u bijvoorbeeld een framework zoals Ruby on Rails gebruikt, dan is het wellicht nodig om een datamigratie uit te voeren na publicatie, met een opdracht zoals dit: bin/rails db:migrate.

Plesk geeft u de mogelijkheid om een of meer aanvullende opdrachten te definiëren die worden uitgevoerd elke keer wanneer bestanden op de website worden gepubliceerd.

Ga naar Websites & domeinen > Git, klik op Repository-instellingen, selecteer Aanvullende publicatie-acties inschakelen en geef een of meer shell-opdrachten op die worden uitgevoerd steeds wanneer de inhoud van deze repository wordt gepubliceerd. Geef elke afzonderlijke opdracht op een nieuwe regel op.Notitie: Als een gebruiker in Linux geen toegang heeft tot de systeemgebruiker van het domein, dan worden alle opgegeven opdrachten uitgevoerd in een chrooted omgeving. De hoofdmap van de systeemgebruiker van het abonnement wordt gebruikt als hoofdmap voor dat abonnement; er kunnen geen bestanden buiten de chroot jail worden uitgevoerd. Als het zoekpad naar uw site bijvoorbeeld /var/www/vhosts/voorbeeld.nl/httpdocs is, dan wordt het zoekpad in de chrooted omgeving . ${color}[#bc6015] (/httpdocs); dit betekent dat u niet langer opdrachten kunt uitvoeren op meer dan één niveau hoger dan de map /httpdocs.

Bijgewerkt op: 19/01/2023